Geen pakje, geen vette olijfolie en ongelooflijk lekker. Een gerecht met véél groenten. Pasta slecht voor je? Nou, deze pasta in ieder geval niet… Calorieën: 688 per persoon. Dit recept is voor twee personen.
INGREDIËNTEN
150 gram (volkoren)spaghetti
200 gram gehakt
500 gram tomaten
1 courgette
2 uien
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
1 eetlepel ketjap
1 theelepel sambal
HOE MAAK JE HET?
1. Snij alle groenten in kleine stukjes + kook het water alvast
2. Gooi het gehakt in de pan en rul het. Gooi zout, peper, eetlepel sambal, eetlepel ketjap en knoflookkruiden (niet te zuinig doen!) over het gehakt
3. Als het gehakt rul is: ui en courgette erbij en roeren. Wacht 5 minuten en geef ondertussen een like op deze en andere posts van Mr. Food Coach
4. Gooi 150 gram spaghetti in de pan met gekookt water en laat het 10 minuten koken
5. Gooi de tomaten bij het gehakt en groenten en doe de deksel op de pan. Laat het 8 minuten stomen op laag vuur
5. Roer nog even tomatenpuree door gehakt en groenten
6. Giet de spaghetti af
7. KLAAR en eten maar
Vind je het teveel calorieën? Neem vegetarisch gehakt in plaats van echt gehakt. Scheelt je bijna 100 calorieën. Of neem iets minder pasta. Met 60 gram pasta per persoon zit je óók vol! Zoals je ziet: spaghetti is niet slecht voor je. Dit gerecht bevat 400 gram groenten.
Probeer ‘m… Hij zal je smaken!